Part-time Employee That is Part of Regular Scheduled Class With Tips
HOURS: $2.33 X 20 HRS = $46.40
10 PART-TIME EMPLOYEE'S/2 FULL TIME EMPLOYEE'S
HOURS: $2.33 X 24 = $55.92 (raise to 24)
GROSS WITHOUT TIPS $1933.90
DIVIDED BY 42 = $46.05
TIPS AVG $100.00 WK--SCHEDULED HOURS ARE 20
$100.00 DIVIDED BY 20 = $5.00 PER HR FOR TIPS
TIP RATE $5.00 X 24 = $120.00
EXPANDED HOURLY AMOUNT:
PLUS EXPANDED TIP AMOUNT: $120.00 = $175.92
GROSS AMOUNT: $46.05 PLUS AVERAGE TIP AMOUNT PER WEEK: $100.00 = $146.05
Section 1) HOURLY WAGE
a) Hourly rate at time of injury: Need to know if the employee is paid by the following:
Standard (include shift differential if the employee was earning it when injured) or Piece rate or Tips
b) Hours per week
Multiply by expanded to 24
Section 2) GROSS WAGE
a) The gross taxable wages earned in the 52 week period prior to the week of the injury (exclude tips)
b) Divide by the number of weeks worked in the 52 week period prior to the week of injury.
d) Additional weekly compensation from Section 3.
Section 3) ADDITIONS TO CASH WAGE RECEIVED BY EMPLOYEE PER WEEK
Section 4) PART-TIME EMPLOYMENT: Need to find out the normal weekly scheduled hours for the injured employee. For example the injured employee worked 20 hours week.
1) Did the employer have other part-time employees who did the same type of work with the same type of scheduled hours as the injured employee?
2) How many other part-time employees were employed by the employer at the time of the injury in the same job title or class as the injured employee?
3) How many full-time employees were employed by the employer at the time of the injury in the same job title or class as the injured employee?
4) What is the percentage of the part-time to the full-time?
Section 5) WEEKLY WAGE and TTD RATE COMPUTATION
a) Weekly Wage (Greater of #1 or #2 above)
b) Multiply by .66667 Equals Weekly TTD Rate
Enter Insurance Claim Rep. Name and Phone Number
For help with temporary total or partial disability, contact Bureau of Claims Management