Full-Time Employee With Meals

HOURS: $10.00 X 40 HRS = $400.00

GROSS: $16,961.70

DIVIDED BY 42 = $403.85

3 MEALS PER DAY = 12 MEALS PER WEEK
$2.45 PRICE PER MEAL (ADULT)
$2.45 X 12 = $2.90

HOURS + MEALS: $400.00 + $29.40 = $429.40

GROSS + MEALS: $403.85 + $29.40 = $433.25

WAGE = $433.25

Section 1) HOURLY WAGE

a) Hourly rate at time of injury: Need to know if the employee is paid by the following:

Standard (include shift differential if the employee was earning it when injured) or Piece rate or Tips

b) Hours per week
Multiply by the usual scheduled hours

d) Additional weekly compensation from Section 3.

Section2) GROSS WAGE

a) The gross taxable wages earned in the 52 week period prior to the week of the injury (exclude tips)

b) Divide by the number of weeks worked in the 52 week period prior to the week of injury.

d) Add additional weekly compensation from Section #3.

Section 3) ADDITIONS TO CASH WAGE RECEIVED BY EMPLOYEE PER WEEK

In our example the employee received 12 free meals per week. The total number of meals per week are then multiplied by the rate for meals from the Equal Rights "Wisconsin Maximum Allowances for Board an Lodging" chart. Our example happened in 1998 and the meal rate was $2.95 per meal.

Section 5) WEEKLY WAGE and TTD RATE COMPUTATION

Enter Insurance Claim Rep. Name and Phone Number

For help with temporary total or partial disability, contact Bureau of Claims Management